6.12.2014 soihtukulkue

Tapahtumainfo612 ylpeänä esittää: juhlapuhujana paikan päällä kirjailija Timo Hännikäinen. Tapahtumaan on vajaa viikko aikaa joten vielä ehtii vinkata kavereille ja tutuille vaihtoehtoisesta itsenäisyyspäivän vietosta!


Tervetuloa mukaan 612 -kulkueeseen!

Hieman tietoa käytännön järjestelyistä.

Soihduista on kyselty paljon, joten aloitetaan niistä. Soihtuja on saatavilla paikan päällä kaikille kulkueeseen osallistuville. Tapahtuma alkaa Töölön torilla puoli seitsemältä illalla. Lyhyen ohjelman jälkeen lähdemme kulkueessa kohti Hietaniemen hautausmaata. Omia kynttilöitä ja seppeleitä saa ehdottomasti tuoda mukaan haudoille laskettavaksi.

Pyydämme kaikkia osallistujia ottamaan huomioon, että 612 on poliittisesti sitoutumaton projekti ja siksi poliittiset tunnukset on jätettävä kotiin. Pyydämme myös osallistujia kunnioittamaan tapahtumaa, sen tarkoitusta, sen järjestäjiä ja muita kanssaosallistujia arvokkaalla ja asiaankuuluvalla käytöksellä. Eli ei muuta kuin roppakaupalla reipasta mieltä ja positiivista fiilistä mukaan.

Töölössä tavataan!


Töölössä tavataan!

Itsenäisyys on juhlan arvoinen

Avoin kutsu itsenäisen Suomen syntymäpäiväjuhliin Helsinkiin 6.12.2014

Kuten varmasti tiesitte, isänmaa täyttää taas vuosia. On kulunut pian sata vuotta siitä, kun suomalaiset päättivät alkaa isänniksi omassa maassaan, eikä sitä päätöstä ole ollut syytä katua. Itsenäinen Suomi on ollut suomalaisille paras paikka elää ja on sitä edelleen.

Suomen itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys vaan suomalaisten ponnistusten ja työn tulos. Maamme on rakennettu lukemattomien sukupolvien työllä, ja sitä on puolustettu suurin uhrauksin. Ilman niitä ei Suomea olisi. Suomen itsenäisyys onkin pieni ihme, ja sitä on toden totta syytä juhlia.

Kuudes päivä joulukuuta on suomalaisten päivä, Sinun päiväsi. Tule siis mukaan viettämään Suomen itsenäisyyspäivää ja liity maanmiestesi ja -naistesi sinivalkoiseen kulkueeseen. 612-marssi on puolueista ja poliittisista järjestöistä riippumaton kansalaistempaus, jonka takana on joukko isänmaanystäviä. Soihtukulkueen lisäksi ohjelmaan kuuluu teemaan sopivia puheita.

Kaikki ovat tervetulleita juhlimaan hyvällä mielellä maamme itsenäisyyttä ja muistamaan esi-isiemme työtä ja uhrausta vapaan Suomen puolesta. Itsenäisyyspäivänä voimme olla iloisia ja ylpeitä suomalaisuudestamme ja lähes satavuotisesta valtiollisesta itsenäisyydestämme. Isänmaanrakkaus, kansallinen yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat valtava henkinen voimavara, joka on vahvistanut maatamme ja kansaamme niin hädän kuin rauhan aikoina. Yhdessä olemme vahvoja!

Eläköön Suomi!


En öppen inbjudan till självständiga Finlands födelsedagsfest 6.12.

Som ni säkert vet, fyller fosterlandet år. Det är snart hundra år sedan finländarna beslöt sig för att bli herre i sitt eget land och vi har inte haft orsak att ångra detta beslut. Det självständiga Finland har varit det bästa ställe för finländarna att leva och bo, och det är det fortfarande.

Finlands självständighet är inte en självklarhet utan frukten av finländarnas arbete och flit. Vårt land är byggt med otaliga generationers arbete och det har försvarats med stora offer. Utan dem skulle Finland inte finnas till. Finlands självständighet är ett litet under och faktiskt värdt att firas.

Den sjätte december är finländarnas dag, Din dag. Kom alltså med och fira Finlands självständighetsdag och slut upp med dina landsmän och -kvinnor i ett blåvitt fackeltåg. 612-marschen är en partipolitiskt obunden medborgaraktion som ordnas av en sammanslutning av fosterlandsvänner. Utöver fackeltåget kommer det att hållas lämpliga tal.

Alla är välkomna att fira vårt lands självständighet med gott humör och för att minnas våra förfäders arbette och offer för ett fritt Finland. På självständighetsdagen kan vi glädjas och känna stolthet över att vara finländare och vår nästan hundraåriga statliga självständighet. Fosterlandskärlek, nationell gemenskap och att blåsa i samma glöd är en enorm tillgång, som har förstärkt vårt land i både fredens och nödens tider. Tillsammans är vi starka!

Leve Finland!

Tule mukaan juhlimaan!